Αθλητισμός

Μαζικός Αθλητισμός

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έγινε σήμερα, 16 Ιουνίου, ο τρίτος αγώνας της σειράς Run Greece, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 δρομέων όλων των ηλικιών.

Ανάμεσα τους η πολιτική ηγεσία του νησιού, η οποία έστειλε το μήνυμα στους πολίτες και τους έδειξε το δρόμο προς την άθληση. Η παρουσία του κόσμου στον αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έτρεξαν περίπου το 90% αυτών που δήλωσαν συμμετοχή, Ιδιαίτερα αισιόδοξο ήταν το γεγονός ότι στον Αγώνα Παιδιών πήραν μέρος περίπου 600 παιδιά.

Ο αγώνας πέρασε από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης, ενώ το γιορτινό κλίμα ενισχύθηκε από την παρουσία του κόσμου κατά μήκος της διαδρομής. Λόγω της σημασίας που έχει ο αγώνας για την πόλη του Ηρακλείου, το τηλεοπτικό κενό αποφάσισε να καλύψει τηλεοπτικά το κανάλι Κρήτη TV, το οποίο και θα προβάλει τον αγώνα, όταν λήξει η απεργία της ΕΣΗΕΑ.

Ο παλιός πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Μιχάλης Αφορδακός ήταν νικητής στα 10χλμ. με 35.46, ενώ στα 5χλμ νικητής ήταν ο Μιλτιάδης Καμπιτάκης με 17.09. Στα 5χλμ γυναικών, πρώτη έκοψε το νήμα η Αννα Βασιλείου, που ξεχώρισε στο πρόσφατο παρελθόν στα 400 μέτρα.

Επόμενη στάση του θεσμού, η Πάτρα της οποίας η ημερομηνία πιθανώς θα αλλάξει κατα μία εβδομάδα αργότερα (θα ανακοινωθεί επίσημα με απόφαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στο τέλος Ιουνίου).